UX (User Experience) versus UI (User Interface)

Steave Krug a scris acum cativa ani una dintre „bibliile” care au ca subiect principal experienta clientului in online. In „Don’t make me think”, sfatul nr 1 este indicat din titlu: nu-i da de gandit in plus utilizatorului!

Alege simplitatea. Este vorba despre castigarea interesului clientului tau oferindu-i o experienta cat mai prietenoasa pe site. Interactiunea lui cu platform ta trebuie sa fie intuitiva. Exista studii care anticipeaza traseul unui utilizator pe un site. Piata te obliga sa ai un site cat mai profi. Vorbim despre o navigare facila, o arhitectura a informatiilor coerenta, optiuni vizuale clare sau despre cai logice pentru finalizarea scopului, informare sau comanda.

Un web design atragator si interfata afisata utilizatorului (UI) pot conduce userii acolo unde isi doresc. Venind cu un design UX, care se adreseaza nevoilor unui public cat mai larg – indiferent de dispozitiv sau platforma sau de ora din zi – necesita un ingredient esential: simplitate.

Dar simplu poate fi greu

De aceea, efectuam teste extinse de utilizator pentru a defini nevoile unui client. Ne concentram pe mecanismele de navigare preferate de utilizatori (folosind wireframes interactive, printre alte instrumente de proiectare UX) pentru a stabili ce traseu are majoritatea si cum isi doresc sa fie experienta pe un site.

Producerea unei interfete definitive care plaseaza utilizatorii in centrul fiecarui web design si a unei dezvoltari web, prin urmare, este o decizie care ar putea necesita o combinatie permanenta de:

  • Observatii privind site-ul
  • Prototipuri de dezvoltare
  • Sesiuni Eye-tracking
  • Google Analytics
  • Testare, optimizare, repetare

In proiectare, focusul este pe utilizatori!

Contacteaza si spune-ne cum ti-ai dori sa arate site-ul tau. De acolo ne ocupam noi.

Alte servicii

Digital Strategy

Web Design

Web development

SEO | Digital Marketing

Mobile

Suntem aici pentru a va ajuta sa va lansati afacerea!

Prin idei creative, inovare si determinare

Hai sa incepem!